jump to navigation

“Кълбо”

“Кълбо” – Петър Тодоров

17 ноември /четвъртък/, 19.00 ч., ( 45 мин.)

Столичен Куклен театър

Кълбо (2011)

визуален физически спектакъл

Концепция и режисура: Петър Тодоров
Сценография: Ханна Шварц
Костюми: Николина Костова-Богданова
Оригинална музика: Петя Диманова
Художествено осветление: Томаш Моравек и Катарина Дюрицова
Участва: Десислава Минчева

Спектакълът е реализиран от Център за изкуства “За Родопите” в копродукция с Държавен куклен театър (Пловдив) и Център за независима култура “Захрада” (Банска Бистрица)

Продуцент: Петър Тодоров, Център за изкуства “За Родопите” (Бостина)

С подкрепата на Министерство на културата на Република България, Фондация “За Родопите” (Бостина), Народно читалище “Кирил Маджаров-1866” (Устово)

Спектакълът Кълбо е посветен на връзката на човека с планетата Земя. Той представя въздействаща комбинация от визуален и физически театър, примесени с елементи от нов цирк. Абстрактните и причудливи форми, създаващи се пред очите на зрителя и допълнително подсилени от впечатляващата музикална партитура, са истинска покана за неговото въображение и емоции. Без да проронва нито дума, спектакълът предлага едно сгъстено и въздействащо сетивно преживяване. Представлението е подходящо за зрители от всички възрасти.

Петър Тодоров (р. 1965) започва работата си като режисьор в началото на 1990-те. След множество постановки в различни репертоарни театри в страната и основаването на фестивала „Ерата на Водолея” в Бургас (2002), през 2004-та година той и актрисата Десислава Минчева поставят началото на Център за изкуства “За Родопите” и заживяват в смолянското село Бостина с ясното намерение да създадат своя независима творческа територия. До момента Центърът е продуцирал над пет постановки от различни жанрове(„Анатомия на крайното”, “Кокошка с брошка”, “Делта” и др.). “Кълбо” е неговата най-нова продукция и е част от едноименната серия театрални проекти на режисьора на същата тема с артисти от различни страни. Спектаклите на Център за изкуства “За Родопите”  имат над 400 представления в повече от 30 държави.

17 ноември (четвъртък), 19.00 ч.
Столичен куклен театър
ул. Генерал Гурко 14
Времетраене: 45 мин.
Цена на билет: 8/5 лв.
Реклама

Коментари»

1. Vake - 18.11.2011

Не е добро….


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: