jump to navigation

„Гарфънкъл търси Саймън”

„Гарфънкъл търси Саймън” – Калин Ангелов

20 ноември /неделя/, 17.00 ч., (75 мин.)

Студио „Suspacious“

ПРЕМИЕРА

Гарфънкъл търси Саймън (2011)

театър | нова българска драматургия

от Здрава Каменова и Калин Ангелов
Продуцент: Мария Банова
Режисьор: Калин Ангелов
Художник: Теодора Лазарова
Музика: Чавдар Асенов
Актьори: Кирил Бояджиев и Светломир Радев

Спектакълът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата,  АРТ ЛЕНД ЕООД и с подкрепата на Сатиричен театър „Алеко Константинов“ – София

Двама мъже прекарват една вечер заедно и им е хубаво, и не съвсем. Говорят искрено, но като да не са искрени. Познават се, но никога не са се запознавали. Пият бира, ядат, вкусно им е, а може би и не. Смешни са, докато се преструват, че са близки. Сериозни са в моментите, когато трудно се понасят. Дразнещо умни са, а се държат глупаво. Смеят се, плачат, срам ги е… После вечерта свършва и те се разотиват. Като че ли всичко си е същото, но все пак нещо май се е променило. Развивайки поредица от сърдечни, неловки и комични ситуации, „Гарфънкъл търси Саймън” е съвременна българска пиеса за неизменната нужда от човешка близост и приятелска подкрепа.

Екипът на представлението се среща за пръв път през 2005 г. в независимия проект по авторски текстове Отклонения, след който всички поемат по различни пътища. През тази година режисьорът Калин Ангелов и актрисата и драматург Здрава Каменова се събират отново със своите съмишленици, за да видят кое е същото и с какво са се променили. Пиесата „Гарфънкъл търси Саймън” е написана специално за двамата актьори, които я изпълняват. Печели Националния конкурс за българска драматургия „Иван Радоев” за 2011 г. Любопитни детайли: един месец спектакълът е репетиран в хол на апартамент около „Орлов мост”. Две седмици след началото на репетициите актьорите решават да разменят ролите си. Всички от екипа са дългогодишни приятели, някои от тях дори са роднини.

20 ноември (неделя), 17.00 ч.
Студио „Suspacious“
ул. 6-ти септември 13
На български език, със субтитри на английски
Времетраене: 75 мин.
Цена на билет: 10/5лв
Реклама

Коментари»

1. swet - 12.04.2012

Силна и човечна драма! Сценографията – семпла и пестелива, двете момчета се справиха чудесно с ролите. Въобще – театър без крайности и извращоци.
Гледайте една нормална, силна и хубава българска пиеса!


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: